Kyläyhdistys
Yhteystiedot
Kylälehti 2008

Kyläyhdistys - Heinijärven maamiesseura ry

Heinijärven kyläyhdistyksenä toimii vuonna 1936 perustettu Heinijärven maamiesseura ry. Yhdistyksen perinteikäs nimi on haluttu säilyttää, vaikka jäsenistä vain murto-osa on maanviljelijöitä.

Yhdistys järjestää useita kertoja vuodessa tupailtoja ja teemapäiviä. Tupaillat pidetään yleensä maamiesseuran jäsenten kodeissa. Teemapäiviä on järjestetty myös Liminka-Temmes-metsästysmajalla. Teemapäivien aiheina ovat olleet esimerkiksi perinteet, askartelu ja pilkkiminen. Kylällä toimii myös lukupiiri, jonka kokoontumisissa keskustellaan valitusta kaunokirjallisesta teoksesta tai tietokirjasta.

Maamiesseuran talkootilaisuuksissa on tehty esimerkiksi postilaatikkotelineitä ja tilkkupeittoja. Lisäksi on rakennettu pärekatto vanhaan heinälatoon. Jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan kylällä on järjestetty pääsiäiskokkojuhla. Suosittu tapahtuma kerää yhteen nykyiset ja entiset kyläläiset.

Maamiesseuran muita toimintamuotoja ovat esimerkiksi kylälle syntyvien vauvojen muistaminen, retkien ja kurssien järjestäminen sekä yhdistyksen omistaman kaluston vuokraaminen ja lainaaminen. Tällä hetkellä lainattavissa on puutarhajyrsin, kasvinsuojeluruisku ja kaksi betonimyllyä.

Maamiesseuran jäseneksi voi liittyä maksamalla jäsenmaksun (3 €/vuosi). Jäsenyydelle ei ole ylä- eikä alaikärajaa.